Rawfoodkanelbullar av Erica Palmcrantz Aziz

Updated: Dec 11, 2020

Under våren 2020 gästades GLOW PODCAST av Sveriges okrönta rawfooddrottning; Erica Palmcrantz Aziz. Här är ett av hennes mest omtyckta recept.


Tro oss, det här receptet vill ni inte missa. Kanelbullarna bli gudomligt goda!


“Ett roligt alternativ till vanliga kanelbullar! Perfekt som mellanmål eller snacks"

Raw food kanelbullar 2 dl mandel, blötlagda eller torra 1 dl osvavlade russin 1 msk kokosolja, mjuk, (ej flytande) 1 tsk malen kanel ½ tsk malen kardemumma ½ tsk vaniljpulver en nypa salt

Fyllning 10 dadlar 1 msk kokosolja, mjuk, (ej flytande) 3-4 tsk malen kanel (ersätt med pepparkakskryddblandning om du vill) ½ msk vatten Gör såhär Mixa mandlarna till ett fint mjöl.

Kör linfröna finkrossade i en elektrisk kaffekvarn eller använd de som redan är krossade. Blanda samman mandelmjöl, krossade linfrön, kanel, salt och vaniljpulver. Ställ åt sidan.

Kör ½ dl russin, 1 ½ dl vatten, 1 krm vaniljpulver i matberedaren tills det har blivit en smet. Ta hälften av smeten och lägg i bunken med degblandningen.

Lägg även i kokosolja i degblandningen och blanda. Det kan hända att det behövs 1 msk extra vatten för att det ska bli en deg.

Platta ut degen med händerna, på ett bakplåtspapper till en rektangel, cirka ½ cm tjock.

Kör resten av smeten med dadlar, ½ dl russin, 1 msk kanel och cashewnötter till en smet. Bred ut det i mitten av degen.

Rulla försiktigt ihop med hjälp av bakplåtspappret till en rulle.

Förvara i kylskåpet cirka en timma innan du skär upp kanelbullarna.

Njut! 🖤

14 views0 comments

Recent Posts

See All