INFO

VAD ÄR GLOW?

 

GLOW föddes ur en nyfikenhet kring förebilder. Vilka är kvinnliga förebilder i Sverige när vi nu går in i 2020? 

 

Denna nyfikenhet väcktes genom en diskussion med min åttaåriga dotter. Hon ser inga som helst begränsningar i vad hon kan bli när hon blir stor. Nästan varje kväll sedan två år tillbaka läser vi boken Godnattsagor för rebelltjejer som vi båda tycker mycket om. En kväll frågade hon: Mamma, varför är det inte så många i boken som är från Sverige? Jag svarade att boken lyfter kvinnor från hela världen och att det viktigaste inte är vart de kommer ifrån, utan det dem har lyckats göra. 

 

Om jag skulle tro att detta svar skulle vara nog så skulle jag vara naiv, givetvis kom det många fler frågor. Dessa frågor funderade jag vidare på och till slut landade jag i begreppet  förebilder. Vad är en förebild, varför behövs dem och vilka kvinnliga förebilder har vi i Sverige? Om man slår upp förebild i ordboken så beskrivs det som exempel som ses upp till eller exempel som personer tar efter. Levande bevis på att något är möjligt eller personer som inspirerar till något. Visst behöver vi det och visst behöver vi fler som vågar bryta ny mark, gå före och inspirera. Men vilka kvinnor i Sverige ses idag som förebilder om vi frågar svenska folket? 

 

Så ur min kärlek för Godnattsagor för rebelltjejer, min dotters frågor och min nyfikenhet genomförde vi en undersökning där vi frågade: Vem är din kvinnliga förebild i Sverige idag? Vilka egenskaper associerar du med en förebild? Vi fick in tusentals svar som i sin tur har resulterat i hundratals namn. Av dem har vi plockat fram de kvinnliga förebilderna som var mest förekommande och här har vi svaret på vilka kvinnor som ses som förebilder i Sverige när vi ger oss in i 2020.  

 

Genom GLOW vill vi lyfta dessa personer, uppmärksamma och ge kraft så att de ska fortsätta orka gå före, inspirera, men även göra misstag som andra slipper göra. Givetvis får man ha manliga förebilder, förebilder som bor i andra länder eller till och med förebilder i det odefinierbara, men det ska inte göra att vi inte får lyfta fram vilka kvinnliga förebilder vi har i Sverige idag. Jag kan inte heller att undgå tanken på hur det kommer se ut om 10, 20 och 30 år framöver. Vilka kvinnliga förebilder har vi då och vad har dessa då lyckats att göra, förändra och inspireras till? 

Den 1 januari kommer dessa kvinnliga förebilderna i Sverige att presenteras, och röstningen öppnar för vem som ska bli Årets Glow. Snart släpps även biljetter till GLOW EVENT den 27 maj på Oscarsteatern i Stockholm!

Maria Högberg

Initiativtagare

GLOW är ett initiativ av entreprenören och affärskvinnan Maria Högberg, som hela sina karriär drivit projekt där samhällsengagemang står i fokus såsom Framtidsgalan, Framtidsmässan, och Varumärkeskonferensen som besöks av över 10.000 personer årligen. Idag är hon vd på Framtidsverket, grundare av offentligsektor.nu samt glow.se

FOS

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om GLOW! Om du inte hittar det du söker efter är du välkommen att skicka iväg ett mejl till hej@glow.se

Frequently asked questions

Vad är GLOW?


GLOW är ett initiativ som lyfter och hyllar 20-talets kvinnliga förebilder i Sverige och tar form genom ett event den 27 maj, där vi dessutom kommer att dela ut pris till den förebild som svenska folket röstat fram till Årets Glow. Syftet med GLOW är att skapa utrymme, möjlighet, kraft och inspiration för fler kvinnliga förebilder att ta plats.
Var och när är GLOW?


Den 27 maj kl. 17:30-20:30 på Oscarsteatern.
Vad händer under GLOW?


Den 27 maj samlas vi tillsammans med 950 kvinnor för en energifylld afton på Oscarsteater där vi har bjudit in fantastiska talare och inspiratörer. Under kvällen blir det AW, mingel och flera inspirationsföreläsningar. Fem av kvällens happenings: 1. En kock som lagar hälsosam mat och ger tips på hur vi kan laga bra mat ur ett hållbarhetsperspektiv 2. Tre personer från publiken kommer få chansen att låta stylister plocka fram den bästa garderoben just utifrån hennes förutsättningar 3. Tre personer kommer få träffa experter på hud och hårvård 4. En personlig tränare kommer att låta tre personer få möjligheten till ett skräddarsytt träningsschema under sommaren 2020 5. Tävlingar där vi lottar ut fantastiska priser
Vem kan rösta på Årets Glow?


Vem som helst kan rösta på Årets Glow när röstningen öppnar i början på januari.
Varför är förebilder viktigt?


Förebilder fungerar som en motivator och stark kraft för att sätta upp och nå produktiva mål. Genom att lära oss av andras erfarenheter utvecklas våra sinnen. Så genom andras positiva exempel kan man få en större framgång själv!

KONTAKT

Lyssna på GLOW PODCAST!

I GLOW PODCAST intervjuer vi kvinnliga förebilder i Sverige. Finns där poddar finns!

 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Frågor?

Skicka ett meddelande via formuläret eller mejla hej@glow.se

Håll dig uppdaterad!

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att ta del av mer information